Ευρετήριο Άρθρου

Κίμωλος

Η Κίμωλος είναι ένα μικρό νησί ΒΑ της Μήλου το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε καθημερινά από το Λιμάνι των Απολλωνίων ή Πολλώνια της Μήλου, πραγματοποιώντας ημερήσια εκδρομή με ή χωρίς το όχημα σας, με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο (ferry Boat) ΟΣΙΑ ΜΕΘΟΔΙΑ.

Το μόνο που έχετε να κάνετε για να διαπιστώσετε τα παραπάνω είναι να επισκεφτείτε αυτό το υπέροχο νησάκι του Αιγαίου. Η ομορφιά, η ιστορία και η πολιτισμική κληρονομιά του νησιού καθώς και η φιλοξενία των κατοίκων και οι παραδοσιακές του γεύσεις θα σας καταπλήξουν.Αξιοθέατα

Το νησί είναι γνωστό για τις παρθένες παραλίες του αλλά και για το γραφικό του χωριό με το Ενετικό Κάστρο. Η Κίμωλος διαθέτει παραλίες κάθε αρεσκείας με πιο γνωστές τις αμμουδερές παραλίες Πράσα (Λευκή άμμο), Μπονάτσα και Καλαμίτσι (κατάλληλες για μικρά παιδιά) και Μαυροσπήλια αλλά και τις βοτσαλωτές παραλίες Κλήμα και Αλυκή.

Είναι ιδανικός προορισμός για εκείνους που θέλουν να συνδυάσουν την ηρεμία με το καλό φαγητό και τις όμορφες παραλίες αλλά και την νυχτερινή ζωή. Κατά την επίσκεψή σας στην Κίμωλο μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Κάστρο στο Κέντρο της Χώρας, το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο, τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Οδηγήτριας όπου φυλάσσονται τα λείψανα της Οσίας Μεθοδίας καθώς και τον Ιερό Ναό του Αγίου Χρυσοστόμου.